Keresés ebben a blogban

2023. szeptember 14., csütörtök





Műterem






Festmények

 

Úgy gondolom, hogy sok olyan dolog van a tudatalattinkban, illetve a transzgenerációs lenyomatokban, amelyek oda nem illő jelenségeket produkálnak: érzet, intuíciók vagy gondolatok, álmok stb. formájában.

Tehát, amikor egy képem festése közben esetleg furcsa véletlenek vagy gondolatok kerülnek az általam létrehozott műbe, szinte biztos vagyok benne, hogy a Teremtő jelez, hogy fessem bele, vagy fessem át, vagy bármi. Talán- de ezt nem tudom-, az így létrejött energetika a legfontosabb, ami meghatározóbb, mint maga a mű. Persze, a mű létrejöttével érkezik a befogadóhoz, az alkotó közvetítésével. 

El lehet mondani, hogy a legtöbb alkotás misztérium munka, mert egy idő után a struktúrák, a formák felveszik az isteni lényeget és maguktól íródnak a dolgok, szinte vezetik az ecsetet, még abban az esetben is, ha előre el van tervezve a kép, mert úgysem az lesz a kész mű, amit az elején elképzelt az alkotó. 

Sok festő ragaszkodik ama tudatossághoz, hogy ő bizony tetőtől- talpig kitalálta és véghez vitte az alkotását, miközben szerintem a tudatosság éppen abban rejlik, hogy az út közben adódó véletleneket vagy új impulzusokat mennyire tudjuk beépíteni az eredeti elképzelésbe. Tehát, ezeket látni és érezni egyben úgy, hogy minden további nélkül karmesterként vezényelve maguktól  álljanak össze a kép részei, de végig éber legyen az alkotó. Így lehet, hogy laza vagyok, számomra a véletlen tényleg egy isteni ajándék, amelynek be kell tudni épülni a műbe. 







festmények az utóbbi évekből
2021-2023






Azért ismétlem egy- két kedvenc kép kirakását a blogomban a bejegyzésbe, mert a korábbiakkal is össze szoktam őket vetni szerkezetükben vagy...