Keresés ebben a blogban

2023. augusztus 21., hétfő

Pár korábbi festmény, és az újabbak együtt megszemlélve egy bejegyzés erejéig



Itt megpróbáltam az elmúlt évek festményeit pár részlettel random egymás után helyezni a színek és formák miatt, mivel a saját munkáimra is csak kis idő múltán látok rá, ami az összefüggéseket illeti. ( Ezeket is persze egy saját rendszer szerint képezem).



Szinek és festmények és kolorisztika a festészeti sorozatokban. Mivel a képeimben található rétegek színei kapcsolódnak, így a tartalmi elemek, a formák is. Ez úgy néz ki egy képen belül, hogy a realista részek és képi motívumrendszerek - melyek megjelenésükben hasonlítanak egy a papír eltépése által létrehozott felületre és annak világára-, egymásra helyezve, az adott festményt tekintve: absztrakcióban mutatkozik meg. Tehát távolról egy szín- és formadinamika észlelhető, amely a képhez közelebb haladva kisebb és nagyobb valósághűen megalkotott részleteket tartalmaz. De nem nyomokban, hanem nagyjából ezek határozzák meg az adott festmény témáját is, akár egészen a szürrealizmusig bezárólag. Aztán a többi képbe az előző egy layerét beemelem, és azt tovább is gondolom, illetve használom annak színeit, melyek maguktól már létrehozzák a következő festményt. Így az évek alatt keletkezett munkáim kapcsolódnak. 



































 



                                Új festmények és részletek, 4x 120-150 cm, olaj- vászon képek, 2023.                             




















részletek:












 









új festmények és részletek
new oil paintings and their details










 

Azért ismétlem egy- két kedvenc kép kirakását a blogomban a bejegyzésbe, mert a korábbiakkal is össze szoktam őket vetni szerkezetükben vagy...